Du er her: 
 

Privatlivspolitik

Vi passer godt på dine oplysninger

Beskyttelse af dine persondata Den 25. maj 2018 trådte EU´s persondataforordning (GDPR) i kraft. Forordningen beskriver kravene til, hvordan vi som virksomhed bruger og behandler de data, vi har om dig.
De nye regler er blevet til for at beskytte dig endnu bedre, når vi håndterer dine personlige oplysninger.Derfor har vi opdateret vores persondatapolitik. I den kan du se:

•    hvilke oplysninger vi indsamler om dig.

•    hvilke formål, vi bruger dem til.

•    hvad dine rettigheder er i forhold til dine personlige oplysninger.

Hvis du har spørgsmål til os, er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvordan vi indsamler personoplysninger?

Vi indsamler personoplysninger på følgende vis:

Er gravstedsejer
Ansat som frivillig
Benytter vores hjemmeside
Anmoder om tilsendelse af kirkeblad og nyhedsbrev
Tilmelding til fysisk arrangement
Reservation af Sognegården
Ansøger om en stilling/praktikplads
Når du henvender dig for bestilling af en kirkelig handling

Indsamling af personoplysninger samt behandlingen af disse vil til enhver tid ske i henhold til loven.

Når man er gravstedsejer

Kirkegårdsadministrationen i Hadsten Storpastorat administreres af Hadsten Kirkekontor. Personoplysninger afgivet personligt, elektronisk eller via telefonisk kontakt videregives kun til:

Interne medarbejdere
Betroede tredjemænd der er nødvendige for opfyldelse af aftaler om levering, betaling og servicering herunder inkasso og retslige instanser

Formål:
Når man er gravstedsejer i Hadsten Storpastorat, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at administrere de indgåede aftaler omkring gravstedet.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger: 
Behandlingen af personoplysninger sker under legitim interesse, jf Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen), idet vi afvejer at gravstedsejeren selv har afgivet oplysningerne.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde:
Der indsamles generelle kontaktoplysninger i form af navn, e-mail, telefonnummer og CPR-nr.. Der indsamles alene personoplysninger, som gravstedsejeren selv afgiver med samtykke.

Modtagere af personoplysninger: De personoplysninger der afgives vil blive overdraget virksomhedens databehandler, EG Brandsoft A/S.

Opbevaring af personoplysninger:
Personoplysningerne bliver opbevaret i henhold til relationen.

Automatisk afgørelser og profilering: 
De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Når man er frivillig

Formål
Når man bliver frivillig i Hadsten Storpastorat, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at den frivillige kan indgå i det frivillige arbejde.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker under legitim interesse, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen), idet vi afvejer at den frivillige selv har afgivet oplysningerne med henblik på at blive kontaktet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde
Der indsamles generelle kontaktoplysninger i form af navn, e-mail og telefonnummer. Hvis den frivillige skal have kontakt med børn og unge indsamles også CPR. Nr., til indhentning af børneattest. Der indsamles alene personoplysninger, som den frivillige selv afgiver med samtykke.

Modtagere af personoplysninger
De personoplysninger der afgives vil ikke blive hverken videregivet eller overdraget uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger
Personoplysningerne bliver opbevaret i henhold til relationen. Når relationen ophører, vil personoplysningerne automatisk blive slettet ved udgangen af efterfølgende halvår fra sidste korrespondance.

Automatisk afgørelser og profilering
De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Når man benytter vores hjemmeside

Du efterlader personlige oplysninger, når du besøger vores hjemmeside og gør brug af hjemmesidens forskellige tjenester som tilmelding til aktiviteter, nyhedsbreve eller betaling. Hvordan vi håndterer de oplysninger, vi kommer i besiddelse af, bliver uddybet nedenfor.

Indsamling af personlige oplysninger
Du vil altid blive informeret, inden vi indsamler personlige oplysninger om dig. De personlige oplysninger, vi indsamler, kan følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om du anvender computer, tablet eller mobiltelefon og geografisk placering. I det omfang du giver udtrykkeligt samtykke og selv indtaster informationerne, behandler vi desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger og øvrige oplysninger. Det kunne være i forbindelse med tilmelding til aktiviteter, ved køb af aktiviteter eller oprettelse af login.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker under legitim interesse, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen), idet vi afvejer at opsamling og videregivelse af adfærdsoplysninger på vores hjemmeside ikke bryder med den besøgendes grundlæggende rettigheder. Man kan til en hver tid fravælge, at denne videregivelse sker ved at ændre indstillinger for 3. parts cookies under vores cookiepolitik.Det er op til dig, om du vil afgive personlige oplysninger til os. Vi indsamler oplysningerne for eksempelvis at kunne sende dig nyhedsbreve, give dig mulighed for online at tilmelde dig arrangementer eller købe billetter til arrangementer og andre oplysninger om vores services og virksomhed.

Vi bruger kun dine personlige oplysninger til markedsføringsmæssige formål, hvis du udtrykkeligt har givet dit samtykke. Du har altid mulighed for at angive, at du ikke fremover ønsker at modtage e-mails eller andre informationer fra os. Vi videregiver ikke dine oplysninger til andre, medmindre du specifikt har samtykket til det.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde
Der indsamles alene personoplysninger i form af IP-adresse, samt adfærd (klik på forskellige undersider på hjemmesiden). Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger
Vi videregiver indirekte og direkte personoplysninger til bl.a. Google og Facebook. Disse selskaber er beliggende i USA. Det er verificeret, at alle er en del af EU's certificeringsaftale "Privacy Shield", som sikrer, at selskaber i USA behandler personoplysninger i henhold til gældende EU lovgivning.

Facebook omfatter ligeledes Messenger og Instagram; Google tjenester som omfatter bl.a. YouTube og Google Analytics - klik på linket og læs nærmere om den respektive datapolitik.

Links til andre hjemmesider
På vores hjemmeside er der links til andre hjemmesider og samarbejdspartnere. Hadsten Storpastorat kan ikke holdes ansvarlig for indholdet af andre virksomheder og organisationers hjemmesider eller for deres håndtering i forbindelse med indsamling af personlige oplysninger. Når du besøger andre hjemmesider, bør du altid læse hjemmesidens politik om beskyttelse af personlige oplysninger og andre relevante politikker.

Brug af cookies

Hvad er cookies:
Cookies er en lille datafil, som websider gemmer på din computer, tablet eller andet anvendt elektronisk udstyr. Det gør de for at kunne genkende computeren, næste gang du besøger  websiden.Cookies er nødvendige for at få den optimale brugeroplevelse. Ved at være på vores webside accepterer du automatisk brugen af vores cookies.

Vi bruger cookies til:
Vi anvender cookies til trafikmåling og statistik. Det betyder, at vi indsamler datafilerne med henblik på at registrere antal besøgende og populært indhold. Google Analytics og AddThis anvendes som 3. parts-cookies. Vi gemmer derfor ikke oplysninger af personlig karakter, da vi alene indsamler cookies for at optimere brugeroplevelsen på websiden.
Den indsamlede data videregives ikke, men skulle du alligevel ønske at slette dine cookies, kan du gøre dette under indstillingerne i din browser. Vælger du at slette dine cookies, skal du være opmærksom på, at der vil være funktioner og elementer på websiden, der ikke længere vil fungere.

Sociale medier
Det er muligt for dig at dele og markere sider fra hjemmesiden via sociale medier som f.eks. Facebook. Disse sociale medier kan lagre cookies. Vi opfordrer dig til at læse de sociale mediers politikker for cookies og persondata.

Når man benytter vores kontaktformular på hjemmesiden

Formål
Når man benytter en kontaktformular på vores hjemmeside, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne vende tilbage på henvendelsen.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker under legitim interesse, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f (interesseafvejningsreglen), idet vi afvejer at den besøgende selv har afgivet oplysningerne med henblik på at blive kontaktet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde
Der indsamles generelle kontaktoplysninger i form af navn, e-mail og telefonnummer. Der ud over beder vi om en besked, der kan uddybe hvad henvendelsen drejer sig om. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver med samtykke.

Modtagere af personoplysninger
De personoplysninger der afgives vil ikke blive hverken videregivet eller overdraget uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger
Hvis der på baggrund af henvendelsen skabes en tættere relation, vil personoplysningerne blive opbevaret i henhold til relationen. Hvis ikke, vil personoplysningerne automatisk blive slettet inden for slettes ved udgangen af efterfølgende halvår fra sidste korrespondance.

Automatisk afgørelser og profilering
De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Når man tilmelder sig vores nyhedsbrev på hjemmesiden

Formål
Når man tilmelder sig nyhedsbrevet på vores hjemmeside, behandler vi de angivne personoplysninger med det formål at kunne sende e-mails med nyheder, tilmeldingsservices, invitationer til arrangementer samt andre marketingtiltag.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker baseret på samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Bemærk at man på et hvert tidspunkt kan trække sit samtykke tilbage.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde
Der indsamles kontaktoplysninger i form e-mail. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger
De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden. Personoplysningerne overdrages (ikke videregives) til vores samarbejdspartner, Mailchimp, hvor de anvendes til udsending af nyhedsbreve. Mailchimp kan ikke benytte personoplysningerne til egne formål og handler derfor udelukkende på vores instruks. Der er indgået en databehandleraftale med Mailchimp.

Opbevaring af personoplysninger
Personoplysningerne opbevares så længe man er aktiv abonnement på nyhedsbrevet eller ind til man trækker sit samtykke tilbage. Personoplysningerne slettes også såfremt teknisk modtagelse af e-mailen nægtes (eks. hvis mailkonto nedlægges).

Automatisk afgørelser og profilering
De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Når man tilmelder sig et arrangement

Formål
Når man tilmelder sig et fysisk arrangement telefonisk, via mail eller via en kontaktformular, behandler vi de angivne personoplysninger det formål at kunne registrere tilmeldte, samt med det formål at kunne sende e-mails med servicebeskeder om arrangementet op til og evt. umiddelbart efter afholdelse.De angivne personoplysninger vil ikke blive tilknyttet virksomhedens nyhedsbrev, med mindre man selv aktivt giver samtykke til dette i forbindelse med tilmelding.

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger er baseret på samtykke, jf. Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a. Bemærk at man på et hvert tidspunkt kan trække sit samtykke tilbage.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde
Der indsamles kontaktoplysninger i form af navn, telefonnummer og e-mail. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

Modtagere af personoplysninger
De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger
Personoplysningerne opbevares indtil 14 dage efter arrangementet og slettes herefter. Har man afgivet samtykke til modtagelse af nyhedsbrev, opbevares oplysningerne så længe, man er aktiv abonnement på nyhedsbrevet eller indtil man trækker sit samtykke tilbage. Personoplysningerne slettes ligeledes såfremt teknisk modtagelse af e-mailen nægtes (eks. hvis mailkonto nedlægges).

Automatisk afgørelser og profilering
De indsamlede personoplysninger anvendes ikke for forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Når man besøger vores Facebook sider

Formål
Vi og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger kirkens Facebook-sider ("fansider"). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre os over for menigheden og brugere af kirken og Sognegården, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål.

De konkrete Facebook-sider administreret af Hadsten Storpastorat er:
- https://www.facebook.com/hadstenstorpastorat/

- https://www.facebook.com/lyngaaskjoedlerbjergkirker/

Vi følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber os at sikre, at de besøgende på vores Facebook-side får information om persondata. Som nævnt nedenfor i nærværende politik, har man også som besøgende på vores Facebook-sider mulighed for at udøve sine rettigheder fx retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse og retten til sletning.

Facebook omfatter ligeledes Messenger og Instagram; klik på linket og læs nærmere om den respektive datapolitik

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde
Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager vi følsomme oplysninger/særlige kategorier af oplysninger bliver disse slettet så snart de kommer til vores kendskab.

Modtagere af personoplysninger
De personoplysninger der afgives vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

Opbevaring af personoplysninger
Da de personoplysninger der afgives på Facebook-siderne afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne som udgangspunktet forblive på siden, så længe denne eksisterer. Man kan som afgiver af oplysningerne altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Automatisk afgørelser og profilering
Vi antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Vi benytter os ikke af automatiske afgørelser og profilering.

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, bedes du undlade at besøge vores Facebook-sider, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for os at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

Hvem overfører og videregiver vi personoplysninger til

Vi benytter os af en række eksterne virksomheder og services, som behandler personoplysninger på vores vegne. Disse er databehandlere for os. For alle vores databehandlere gælder det, at vi har indgået databehandleraftaler, der sikrer, at vores krav til beskyttelse af personoplysninger følges.

I visse tilfælde kan vi under legitim interesse og/eller retlig forpligtelse videregive personoplysninger til eksterne virksomheder. Det kunne være Kirkeministeriet, borger.dk, SKAT og andre offentlige myndigheder. Fælles for disse gælder, at de selv bliver dataansvarlige for de personoplysninger, de modtager fra os, da de selv bestemmer formål mv.

Brug af fotos

Hadsten Storpastorat gør opmærksom på, at vi til arrangementer og gudstjenester i kirken tager billeder og/ eller optager video til brug på kirkens hjemmeside, Facebook, kirkeblade og andre publikationer, som kirken udgiver.

I enkelte tilfælde kan det også være under andre kirkelige handlinger, dog ikke uden forudgående skriftlig accept fra de involverede.I enkelte tilfælde vil vi bede om samtykke i forbindelse med tilmelding til f.eks. konfirmation, babysalmesang, minikonfirmand og lignende aktiviteter. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at den nedre aldersgrænse er i den nye persondataforordning er 13 år. Det vil sige, at konfirmander i langt de fleste tilfælde selv skal give samtykke om brug af billeder og anden data.

Såfremt man ikke ønsker at optræde i kirkeligt regi eller offentligt i de nævnte medier, kan man gøre fotografen opmærksom herpå.

Sikkerhed

Vi har høje standarder for sikkerhed, også når det gælder beskyttelsen af dine personlige oplysninger. Derfor har vi en række interne procedurer og politikker, der sikrer, at vi lever op og opfylder persondataforordningen.

Periode for opbevaring

Dine informationer opbevares i det tidsrum, som lovgivningen tillader. Vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af informationens karakter og hensigten med opbevaringen. Der kan derfor ikke angives en specifik tidshorisont for, hvornår oplysningerne slettes

Den registreredes rettigheder

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi har indsamlet om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser. Du har også ret til at gøre indsigelse mod vores indsamling og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Du har desuden ret til at få korrigeret dine personlige oplysninger, hvis der er behov for det.

Hvis man ved eller har en formodning om, at vi behandler personoplysninger om en selv, har man en række rettigheder i forhold til behandlingen. De enkelte rettigheder er uddybet herunder.

Skulle man vælge at gøre en af sine rettigheder gældende, eks. ved at bede om indsigt i hvilke personoplysninger vi behandler om en selv, skal man rette henvendelse via e-mail på hadsten.sogn@km.dk. Når vi har modtaget e-mailen og efterfølgende verificeret identiteten - for at sikre, at vi ikke udleverer personoplysninger til uvedkommende - igangsætter vi processen.

Retten til indsigt
Man har ret til at bede om indsigt i de personoplysninger, vi behandler om en selv. Såfremt vi behandler personoplysninger om personen, udleverer vi gennemsigtig information om disse samt formål og lovhjemmel.

Retten til at gøre indsigelse
Man har ret til at gøre indsigelse, hvis man er uenig i vores behandling af personoplysningerne. Om en indsigelse efterleves, vurderes i hvert enkelt tilfælde.

Retten til at bede om begrænsning
Man har ret til at bede om, at vi begrænser behandlingen. Hvis vi behandler personoplysninger, kan man i visse tilfælde bede om at få begrænset behandlingen, hvis ikke man ønsker at alle de registrerede data skal indgå i behandlingen.

Retten til at bede om sletning
Man har ret til at bede om at blive slettet. Denne rettighed er ikke endegyldig, da visse data ikke kan slettes pga. anden lovgivning eller hvis aftale og formål giver kirken ret til at opbevare personoplysningerne.

Retten til at bede om berigtigelse
Skulle de personoplysninger vi behandler være forkerte, har man ret til at få disse opdateret med korrekt information.

Retten til Dataportabilitet
Man har ret til at få udleveret sine personoplysninger i et maskinlæsbart format. Bemærk at der alene er tale om de personoplysninger man selv har givet til os.

Retten til at trække samtykke tilbage
Hvis behandlingen af personoplysninger er baseret på et samtykke, så kan dette til en hver tid trækkes tilbage, hvorved behandlingen ophører.

Retten til at klage
Man er altid velkommen til at henvende sig til Hadsten Kirkekontor, hvis man har spørgsmål eller ønsker at klage over en behandling af sine personoplysninger. Hvis man ikke er tilfreds med vores svar, har man mulighed for at klage til Datatilsynet. Se mere på Datatilsynets hjemmeside

Ejer- og kontaktoplysninger:

Hadsten-Nørre Galten-Vissing-Ødum-Hadbjerg-Lyngå-Skjød-Lerbjerg Pastorat

Hadsten Kirkekontor

Kirkevej 58370 Hadsten

CVR-nr.: 67688716 (Menighedsrådet for Hadsten Sogn)

E-mail: hadsten.sogn@km.dk

Opdatering af vores persondatapolitik

Nærværende persondatapolitik er version 1.0 og er gældende fra 27. juni 2019.

Historik over ændringer til persondatapolitikken fremgår herunder.

  • Version 1.0 - Gældende fra 27. juni 2019
    Privatlivspolitik offentliggjort