Du er her: 
tirsdag18aug2020

Mænd på Månen, Sogneeftermiddag

tirsdag18aug2020 kl. 14:30 - 16:00

Sogneeftermiddag med den store fortælling om menneskets rejse til Månen og kristendommens betydning for Apollo-projektet.

Foredrag ved forfatter, cand. Scient. i matematik og IT-arkitekt, Christian Provstgaard.

Foredragsholder Christian Provstgaard har studeret det amerikanske rumprogram i 60’erne, og søger I sit foredrag at lægge den fantastiske ingeniørbedrift, der i sin tid satte mænd på Månen, ind i en åndelig forankring.

Undervejs gives et letforståeligt overblik over de historiske, politiske og tekniske aspekter af historien: Hvorfor ville amerikanerne til Månen, og hvordan gennemførte de denne ingeniørmæssigt uhørt krævende opgave.

Som et gennemgående tema undersøges spørgsmålet om, hvad der var drivkraften bag den tapperhed og inspiration, som ingeniørerne på Jorden og astronauterne, der rejste i rummet, måtte mønstre for at gennemføre denne monumentale præstation.

Foredraget argumenterer med ord, billeder, udvalgte vidnesbyrd og bjergtagende filmklip for, at kristentroen og kristendommen var tæt indvævet i projektets mange tråde, og en central nøgle til månerejsernes succes.

Kaffen koster 30 kr.