Du er her: 
søndag28jun2020

Sommerkirke i Vissing

søndag28jun2020 kl. 14:00 - 16:30

Søndag den 28. juni fejrer hele Danmark hundredåret for Genforeningen.

I Vissing fejrer vi dagen med et stort genforeningsarrangement med Festgudstjeneste, masser af musik, foredrag og – ikke at forglemme – kaffe og kage.

Kl. 14.00-14.45 er der Gudstjeneste ved Udealteret ved Lise T. Melchiorsen, hvor musikken leveres af fem messingblæsere fra Aarhus Symfoniorkester.
Efter Gudstjenesten er der kaffe og kage i det fri/ telt – alt sammen afhængig af vejret.

Kl. 15.30-16.30 forsætter vi i kirken med foredragskoncert om fællessang og Genforeningen – med Den Danske Salmeduo og Karen Hanne Munk.

Den Danske Salmeduo – Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og klarinet – præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark.

I vekselvirkning med koncertindslagene vil Karen Hanne Munk – cand. mag. i musik og etnografi – fortælle om historien bag sangene samt lede fællessangen. Som født og opvokset i grænselandet har Karen Hanne Munk en særlig interesse for og erfaring med fællessangen i netop dette område.

Sønderjylland er et helt afgørende område, når vi skal forstå den danske folkesangs historie. Her var sangen under fremmedherredømmet til opmuntring og trøst og et af modstanderne frygtet kampmiddel. Samtidig ville vi ikke have den sangskat vi har, hvis ikke vi havde været åbne og modtagelige overfor de musikalske strømninger og tanker, der kom sydfra.